Onze werkwijze

 • Kennismaking en inventarisatie

  Wij beginnen met een uitgebreid intakegesprek waarin we jouw wensen en ideeën bespreken. We luisteren aandachtig naar jouw visie en stellen gerichte vragen om een goed beeld te krijgen van jouw ideale tuin. Dit gesprek vormt de basis voor ons advies op maat.

 • Ontwerp en offerte

  Op basis van het intakegesprek maken wij een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw wensen en de mogelijkheden van jouw buitenruimte. We combineren creativiteit met praktisch inzicht om een plan te creëren dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Na goedkeuring van het ontwerp stellen we een gedetailleerde offerte op voor de uitvoering van de werkzaamheden.

 • Projectbegeleiding en uitvoering

  Met het goedgekeurde ontwerp en de planning in de hand, gaan we aan de slag met de aanleg van jouw tuin. Ons ervaren team van hoveniers zorgt voor een professionele en efficiënte uitvoering, waarbij we streven naar de hoogste kwaliteit en oog hebben voor elk detail. We werken met de beste materialen en planten om jouw droomtuin te realiseren.

 • Oplevering en nazorg

  Een prachtige tuin verdient het beste onderhoud. Na de aanleg bieden wij diverse onderhoudspakketten aan, zodat jouw tuin er altijd op zijn best uitziet. Van seizoensgebonden onderhoud tot regelmatige inspecties, wij zorgen ervoor dat jouw tuin blijft stralen. Onze nazorg garandeert dat je zorgeloos kunt genieten van jouw groene oase.

 • Bij Groen Genoegen is jouw tuin in goede handen, van de eerste schets tot het blijvende onderhoud.

GROEN GENOEGEN ONTZORGT

TUINONTWERP

TUINAANLEG

TUINONDERHOUD

TUINRENOVATIE

GRONDWERK

HOUTBOUW

BEPLANTING

VERLICHTING

BEREGENING

Alles onder één dak voor volledige ontzorging van jouw buitenruimte

Bij Groen Genoegen nemen wij alle zorgen uit handen om jouw tuinproject soepel en succesvol te laten verlopen. Van het eerste ontwerp tot het onderhoud na de aanleg, wij bieden een complete service om jouw droomtuin werkelijkheid te maken.

 

Tuinontwerp
Het tuinontwerp is het eerste en belangrijkste stap in het creëren van jouw ideale buitenruimte. Wij ontwerpen een tuin die aansluit bij jouw wensen en de mogelijkheden van de ruimte. Dit omvat het plannen van de indeling, keuze van planten, materialen en andere elementen om een harmonieuze en functionele tuin te realiseren.

Tuinaanleg
Bij de tuinaanleg brengen we het ontworpen plan tot leven. Dit omvat de praktische uitvoering van het ontwerp, zoals het plaatsen van paden, terrassen, beplanting en andere tuinstructuren. Ons doel is om de visie die in het ontwerp is geschetst, om te zetten in een prachtige en functionele tuin.

Tuinonderhoud
Tuinonderhoud zorgt ervoor dat jouw tuin er altijd op zijn best uitziet. Dit omvat regelmatig snoeien, maaien, onkruidbestrijding, en andere verzorgingstaken om de gezondheid en esthetiek van je tuin te behouden. Goed onderhoud is essentieel voor het langdurige plezier van je buitenruimte.

Tuinrenovatie
Tuinrenovatie richt zich op het verbeteren of vernieuwen van een bestaande tuin. Of het nu gaat om het vernieuwen van verouderde elementen, het aanpassen van de indeling, of het herstructureren van beplanting, wij geven je tuin een frisse uitstraling en functie die bij je huidige wensen past.

Grondwerk
Grondwerk vormt de basis van elke tuinproject. Dit omvat het voorbereiden van de grond, zoals het uitgraven, egaliseren en verbeteren van de bodemstructuur. Goed grondwerk is cruciaal voor een succesvolle aanleg en groei van planten en tuinstructuren.

Houtbouw
Houtbouw betreft het gebruik van hout voor tuinstructuren zoals schuttingen, pergola’s, tuinhuizen, en terrasoverkappingen. Hout geeft een natuurlijke uitstraling en kan op maat worden gemaakt om te voldoen aan jouw specifieke wensen en de stijl van je tuin.

Beplanting
Beplanting is het proces van het kiezen en planten van beplanting in je tuin. Dit omvat het selecteren van de juiste soorten, kleuren en vormen die passen bij jouw ontwerp en het verzorgen van een gezonde groei. Goede beplanting zorgt voor schoonheid en diversiteit in je buitenruimte.

Verlichting
Tuinverlichting voegt sfeer en functionaliteit toe aan je tuin, zowel overdag als ’s avonds. Dit kan variëren van sfeerverlichting, tot functionele verlichting voor paden en terrassen. Goed geplaatste verlichting benadrukt de schoonheid van je tuin en verhoogt de veiligheid.

Beregening
Beregening betreft het systeem dat zorgt voor de waterbehoefte van je tuin. Dit kan handmatig, met behulp van sproeiers, of automatisch met een irrigatiesysteem. Een goed beregeningssysteem helpt om je planten gezond te houden en zorgt voor een efficiënte waterdistributie.

Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op. We kijken ernaar uit om van je te horen en samen jouw droomtuin te realiseren!