Groen Genoegen, een kleinschalige onderneming met meer dan 15 jaar ervaring, heeft zich stevig gevestigd als een begrip in de regio.

Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om elke tuin met zorg en vakmanschap te onderhouden, van kleine stadstuinen tot uitgestrekte landschappen. We geloven in de kracht van groen om rust en inspiratie te brengen, en we streven ernaar om uw tuin een ware oase te maken waar u kunt ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid.

Bij Groen Genoegen staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. We luisteren naar uw wensen en behoeften en bieden maatwerkadvies en -oplossingen die perfect aansluiten bij uw levensstijl en de unieke kenmerken van uw tuin. Kies voor Groen Genoegen en ervaar hoe wij met liefde voor groen uw buitenruimte transformeren tot een plek van rust, schoonheid en inspiratie.”

Onze passie is de drijvende kracht achter alles wat we doen

Bij Groen Genoegen geloven we dat een tuin een trouwe metgezel is die nooit teleurstelt. Tuinieren is een werk van vertrouwen in de toekomst, waarin geduld, toewijding en aandacht essentieel zijn. Net zoals de mooiste dingen in het leven, hebben planten tijd nodig om te groeien en te gedijen. Wij staan voor je klaar om dit proces met liefde en vakmanschap te begeleiden.

Bij Groen Genoegen combineren we onze expertise met jouw visie om een tuin te creëren die niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst blijft bloeien en stralen. Onze toewijding aan jouw tuin garandeert dat het een plek wordt waar je altijd van zult genieten.

Bij Groen Genoegen denken wij graag met je mee

Wij onderscheiden ons door altijd in nauw overleg met onze klanten te werken en samen te zoeken naar de meest passende oplossingen. Of het nu gaat om het ontwerp, de aanleg of het onderhoud van je tuin, wij zorgen ervoor dat alles perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Wij maken en onderhouden tuinen met de allerbeste materialen en met het juiste gereedschap voor elk project. Onze zorgvuldige aanpak garandeert niet alleen een esthetisch resultaat, maar ook een duurzame en functionele buitenruimte.

Onze diensten zijn voornamelijk gericht op Alkmaar en de omliggende regio, waar wij niet alleen de nadruk leggen op een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering van elk project, maar ook veel waarde hechten aan nazorg. Als ervaren hoveniersbedrijf willen wij ervoor zorgen dat je niet alleen een prachtige tuin krijgt, maar deze ook in optimale conditie blijft behouden. Met onze uitgebreide nazorg en onderhoudsdiensten zorgen wij ervoor dat jouw tuin het hele jaar door blijft stralen en een bron van plezier blijft.

Wat klanten over ons zeggen

Mijn vriend en ik hebben Roy en Selina ingeschakeld om ons te helpen met het onderhoud en nieuwe ontwerp van onze tuin. Roy en Selina zijn zeer vakkundig, denken mee met ons, houden rekening met onze wensen en zijn communicatief sterk. De factuur is ook netjes zoals op de offerte vermeld staat. Verder werkt Roy heel hard en netjes. Wij zijn dan ook heel erg tevreden over Roy en Selina en raden ze bij al onze vrienden en bekenden aan. Het jaarlijks onderhoud zullen wij dan ook door Groen Genoegen laten uitvoeren.

Carola Bolink

Nadat onze achtertuin door Roy (Groen Genoegen) en Selina (Buro Botanica) vorig jaar tot onze grote tevredenheid is omgetoverd tot een weelderig paradijs, hebben wij hen dit jaar opnieuw ingeschakeld voor renovatie van onze voortuin. Het was opnieuw tot groot genoegen. De ervaring die wij vorig jaar al hadden m.b.t. vakmanschap, goed luisteren naar onze wensen, creativiteit, communicatie en plezierig samenwerken werd wederom waargemaakt! Wij zijn dan ook dik tevreden!

Hanneke, Your Content Goes Here
Super tevreden met onze nieuwe tuin! We hebben na het eerste contact met Roy van Groen Genoegen de tuin laten ontwerpen door Selina van Bureau botanica. Ze kwamen perfect volgens planning en hebben onze tuin binnen een dag leeg gehaald. Daarna was het heel leuk om de tuin elke dag te zien veranderen. Het was geen probleem dat we niet altijd thuis konden zijn ivm werk maar als we er wel waren dan was het gezellig tijdens de pauzes en konden we altijd vragen stellen over het werk. Alles is perfect volgens de offerte opgeleverd en ziet er tot op de puntjes verzorgt uit. En we hebben de nodige tips gekregen voor de verzorging. Nu is het alleen nog wachten op mooier weer als de planten goed gaan groeien.
aquafan88

Super tevreden over de service en kwaliteit van Groen Genoegen!
Roy en Selina zijn erg kundig en weten waar ze over praten. Ook denken ze actief mee en geven ze extra tips over onderhoud etc.
Verder zijn ze erg plezierig in de omgang en werken vlot door. Met een mooie tuin als eindresultaat! Zeker aan te raden 🙂
Stijn & Katja

estevied1

Groen genoegen zou ik echt aanraden! Ontzettend tevreden met onze tuin, wat een werk hebben ze verzet van onze geasfalteerde tuin en de communicatie ging ook super, netjes overleg en ideeën voorleggen. We waren zo tervreden dat we de voortuin ook hebben laten doen door Groen genoegen en ook dat is prachtig geworden. Roy en Selina bedankt!

Simone Brouwer

Wij hadden Roy en Selina gevraagd om een nieuw ontwerp te maken voor onze tuin. Nadat zij onze wensen in kaart hadden gebracht ontvingen we een moodboard en een prachtig tuinontwerp. Dit gaf ons het volle vertrouwen om hen ook de tuin aan te laten leggen.
Ze komen altijd hun afspraken na, werken zeer nauwkeurig en zijn hele fijne mensen om mee samen te werken. We hebben ook genoten van hun aanwezigheid tijdens de aanleg van de tuin. Het zijn ontzettend harde en nauwkeurige werkers. Onze tuin is uiteindelijk nog mooier geworden dan we hadden verwacht. Een absolute aanrader!!

Denise W

Een gouden duo: Roy van Groen Genoegen (hovenier) en Selina van Buro Botanica (tuinontwerpster).

Alleen maar lof voor deze mensen die werken met passie, perfect op elkaar zijn ingespeeld en elkaar scherp houden.

Professionaliteit van begin tot eind. Startend met een uitgebreide vragenlijst om je wensen in kaart te brengen. Vervolgens wordt een zeer creatief (out of the box) tuinontwerp aangeleverd dat voldoet aan je wensen, desgewenst inclusief belichtingsplan. Uiteindelijk resulterend in een tuin die uit een tijdschrift lijkt te zijn weggelopen. Tuinkunstenaars zijn dit. Ze kiezen allerminst de makkelijkste weg.

“We behandelen andermans tuin altijd alsof het de onze is. Met dezelfde passie”, aldus Selina. En dat zie je terug in het resultaat. Ook nog de nodige tips gehad om onze droomtuin in de juiste conditie te houden. Wij, mensen zonder groene vingers, werden zelfs enthousiast om aan de slag te gaan.

Bianca

Professioneel, luistert naar je wensen en werkt deze heel mooi uit. Komt zelf met hele goede ideeën. Uiteindelijk een prachtig en verrassend ontwerp, licht- en beplantingsplan.
Aanrader!
Samen met Groen Genoegen hebben zij een prachtige voortuin voor ons gecreëerd.

Paul Groen

Wij zijn ontzettend blij met onze schitterende tuin! Selina van Bureau Botanica heeft het mooie ontwerp gemaakt, inclusief een licht- en beplantingsplan en Roy heeft dit echt perfect uitgevoerd. Roy heeft heel hard gewerkt en de kwaliteit van zijn werk is geweldig. Ze hebben uitgebreid de tijd genomen om met ons te overleggen over het plan en we hebben nu precies de tuin die we hoopten te krijgen. Heel gezellig, mooie hoekjes en beplanting. En ook de verlichting is ontzettend mooi. Selina en Roy, heel erg bedankt en we kijken uit naar het voorjaar als alles gaat groeien en bloeien!

Esther Plevier

Van begin tot het eind zeer tevreden.
Roy van Groen Genoegen en Selina van Buro Botanica denken goed mee, luisteren goed naar onze wensen en smaak. Mooi ontwerp en prachtig uitgevoerd door Roy en zijn collega. Prettig in de omgang, alles wordt netjes opgeruimd, geeft goed advies, komt afspraken na, professioneel.. Ze hebben een prachtige voortuin gecreëerd!

Paul Groen

Selina heeft het echt voor elkaar gekregen om onze droomtuin te ontwerpen. Bij het eerste bezoek heeft ze ons veel vragen gesteld over wat we precies met de tuin wouden. Na een aantal weken wachten had ze het ontwerp met moodboard en visie klaar. Het tuinontwerp was precies wat voor ons samen werkte in het door ons gekozen Japanse thema. Wij wouden dat alles wel een duidelijke plaats heeft zonder dat het onnatuurlijk strak werd en dat is gelukt. Er zijn paadjes met bochten en plaatsen met verschillende groepjes met planten. Ook zijn er een paar zitplaatsen en allerlei verschillende doorkijkjes in de tuin. Ze wist zelfs de kas op een natuurlijke manier te verwerken. Toen we met het ontwerp akkoord gingen heeft ze nog een beplantingsplan gemaakt en voor alle planten de kenmerken samengevat in een document aangeleverd. Dit zag er allemaal super mooi uit en daarna was het moeilijk om te wachten totdat de tuin echt aangelegd was.

Aquafan

We hebben Selina van Buro Botanica gevraagd een tuinontwerp voor de voortuin te maken. Wat is dat goed bevallen! Selina neemt de tijd om je wensen door te nemen wat goed terug te zien is in het ontwerp, maar verraste ons ook door haar creativiteit en buiten de box denken. Het beplantingsplan is gewoon snoep! En het verlichtingsplan maakt het geheel af. We zijn heel blij met het ontwerp en de service en klantvriendelijke houding van Selina!

Thijs Obdam

Roy en Selina hebben top werk geleverd, we zijn er erg blij mee en blijven zeker klant van ze.

Rob

Dankzij Groen Genoegen hebben wij nu echt een droom tuin! Samen met een tuin architect kwamen zij met een ontwerp dat wij zelf nooit hadden kunnen bedenken. De aanleg van het ontwerp verliep uitermate professioneel, met echt een geweldig eind resultaat. Wij kunnen Groen Genoegen iedereen aanraden. Het zijn harde werkers die echt verstand van zaken hebben.

Stefanie en Ralph

Ralph

Bij een nieuwe woning hoort ook een nieuwe tuin, maar hoe we dat zouden inrichten was de grote vraag. Omdat wij al eerder goede berichten over Buro Botanica hadden vernomen, hebben wij contact opgenomen met Selina.
De informatie uit een uitgebreid interview werd door haar omgezet naar een verbluffend mooi tuinontwerp met een uiterst doordacht beplantings- en verlichtingsplan.
De realisatie door Groen Genoegen maakte het plaatje compleet en wij mogen gerust zeggen dat het resultaat boven verwachting was.

Maurice Moncn

Als je een mooie tuin wil hebben kunnen wij Groen Genoegen en Buro Botanica zeker aanraden. 2 Vakmensen die samen vanuit hun eigen expertise zorgen voor het mooiste resultaat. Wij genieten nu volop van een unieke tuin !

Maurice

Selina heeft een heel mooi tuinontwerp voor ons gemaakt, met een licht- en beplantingsplan. Ze is samen met Roy van Groen Genoegen een aantal keren bij ons geweest om aan de hand van vele vragen vast te stellen wat onze wensen waren. Zij heeft dit vervolgens vertaald naar een schitterend ontwerp. Wij waren ook erg onder de indruk van het uitgebreide beplantingsplan. Je merkt echt dat Selina ontzettend veel verstand heeft van ontwerpen en planten. Roy heeft de tuin helemaal perfect aangelegd volgens Selina’s plan en samen hebben ze de beplanting gedaan. Wij zijn ontzettend blij met onze schitterende tuin en zouden Buro Botanica en Groen Genoeg aan iedereen aanraden. Selina en Roy, super bedankt!! Groetjes, Esther en Frank

Esther

Laat ons je helpen bij het realiseren van de tuin waar je altijd van gedroomd hebt. Neem nu contact op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij jouw ideeën tot leven kunnen brengen.